Praktisch

Altijd handig

Alle informatie die je nodig hebt ...

Methoden | werkwijze

Mijn begeleiding is gericht op werkplezier, effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling, door samen stil te staan bij de keuzes die je hebt en nieuwe mogelijkheden uit te proberen. Met moed en plezier.
Als de druk omhoog gaat, komen er automatische patronen op gang. Die kunnen je verhinderen bij je kwaliteiten te komen. En om de kwaliteiten van anderen te zien. Soms merken we niet eens dat er zo’n automatisch patroon ‘draait’. We zitten er midden in.
Ik kan je helpen weer dichter bij je kwaliteiten te komen, ook in zwaar weer.

Ik maak gebruik van heel diverse methoden, altijd op maat, passend bij de altijd weer andere situatie.

Methoden die ik graag gebruik:
Verbindende communicatie: een eigen variant geïnspireerd op Nonviolent Communication, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, op de onderzoeken en inzichten van Brene Brown en Kirstin Neff. Een methode die moed vraagt om je kwetsbaar op te stellen en die veel oplevert in relaties op het werk én in je privé.

Coaching gebaseerd op ACT, een evidence based methode voor verandering.

Ik maak verder gebruik van oa: transactionele analyse, voice dialogue, kernkwadranten, niveaus van Bateson en allerlei hybride vormen.

Voor de begeleiding van teams beschik ik over meerdere methoden van aanpak. Ook hier pas ik de methode aan op de vraag en de actuele toestand van het team.
Ik gebruik graag een heel praktische aanpak, geïnspireerd op de Lewis methode van Deep Democracy. Deze methode is ontwikkeld in Zuid-Afrika na de afschaffing van de apartheid toen twee vijandige culturen daar ineens moesten gaan samenwerken. De naam vind ik misleidend: het gaat niet om de bestuursvorm democratie, en zéker niet om oeverloos discussiëren, een associatie die in veel mensen opkomt. Wel om gehoor te geven aan een ander geluid in je organisatie. In de overtuiging dat het andere geluid de ‘muziek’ van je organisatie naar een hoger niveau kan tillen, krachtiger kan maken. Of, als je het blijft negeren een nare dissonant kan worden die alle harmonie uit je ‘muziek’ haalt.

‘Zonder de confrontatie aan te gaan zal de gewenste harmonie niet worden bereikt. Dan blijft de onderbuik broeien. Die zal op den duur weer opspelen’ –Lewis in artikel over Deep Democracy in de Volkskrant

 

Prachtige locatie met wijds uitzicht tot aan het Sneekermeer

Op de Goaijengeamieden 5 te Goënga, afhankelijk van de vraag.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de situatie: betaal je zelf, of betaalt je organisatie. De kosten zijn voor zelfstandigen doorgaans volledig aftrekbaar als scholing.

Ik ben lid van Coaches voor Medici. De coaching wordt soms vergoed door de arbeidsongeschiktheidsverzekering, informeer hierover bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Kosten

De kosten zijn doorgaans volledig aftrekbaar als scholing.

Ik ben lid van Coaches voor Medici. De coaching wordt soms vergoed door de arbeidsongeschiktheidsverzekering, informeer hierover bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Punten | Accreditatie

De begeleiding en de trainingen worden door de meeste beroepsverenigingen geaccrediteerd.

Klachten

Indien je ontevreden bent over mijn diensten: laat het me alsjeblieft weten. Ik waardeer feedback. Mochten we er samen niet uitkomen: ik ben aangesloten bij Coaches voor Medici. Zij kunnen ons verder helpen het verschil in inzicht op te lossen indien nodig.

Klachtenregeling Coaches voor Medici

AVG