Prachtige nascholingsweek in Georgië 

De laatste week van september hebben Joukje Garretsen en ik in Georgie een groep artsen begeleid. Joukje is collega NHG Supervisor en Coach.

Dagelijks schoolden we vier uur. De rest van de tijd was voor het land, de mensen, het eten, de muziek.

We gebruikten onder meer een door onszelf ontwikkelde intervisiemethode. Het bleek een aanpak die veel inzicht geeft en uitgaat van je waarden: wat er écht toe doet voor jou.

Voor iedere deelnemer persoonlijke aandacht

De intervisies hadden een mooie diepgang door het vertrouwen en de betrokkenheid in de groep. Voor elke deelnemer was er een individueel coachingsgesprek ingepland. Ondertussen gingen andere deelnemers in steeds wisselende tweetallen aan de hand van concrete opdrachten met elkaar aan de gang. Vaak wandelend in de mooie omgeving. Dit gaf inzichten en fijne gesprekken en als bonus een sterke verbinding in de groep.

Wat een superleuke en enthousiaste groep! We hebben naast mooie gesprekken ook zoveel gelachen met elkaar! De reacties aan het eind waren hartverwarmend.

De reis zelf was ook een succes. Daar in de Kaukasus genoten we samen van mooie muziek, prachtige kloosters, het landschap, heerlijk eten, hartelijke mensen. De reis perfect op maat gemaakt door Ravina Tours, een klein lokaal reisbureau.

Joukje en ik broeden al op de volgende reis. Die zal waarschijnlijk naar Armenië gaan.

We hebben voor het programma zelf een intervisiemethode ontwikkeld. We baseerden de methode op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) . Naast de ACT hebben we ons door verschillende andere methoden laten inspireren, onder andere door Deep Democracy, verbindend Communiceren (Non-violent communication / Geweldloze Communicatie), Deep Listening en  Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL).